lørdag, december 16, 2006

Sportslørdag

Der er jo så mange interessante observationer at gøre, når man pludselig bor i et andet land. F.eks. er en regnfuld lørdag - hvor en af de mest oplagte foretagelser er at se fjernsyn - ikke det samme i Belgien som i Danmark. Hvor man i DK kan fornøje sig med håndbold, ishockey og af og til lidt badminton, så står den hernede på cykel-cross (altså den slags cykling, hvor de tonser rundt i knæhøjt mudder), rygby fra England eller de engelske mesterskaber i snooker. Fodbold er der desværre ikke meget af, men det er nu også fint, når der nu har været CL og UEFA-cup tre dage om ugen i et par måneder.
Regnfulde lørdage går på den vis stille og roligt, da der er svært at få pulsen op pga. de ovennævnte sportsgrene. Dagen idag er dog blevet brugt til at få sådan nogenlunde styr på julegaveindkøbene og det eneste problem, der endnu forestår, er, hvordan man fragter det hele til Danmark. Nåja, det skal jo også nok gå.

torsdag, december 14, 2006

Strasbourg igen

Så er jeg hjemvendt fra Strasbourg. Line havde endnu engang fået tjansen under den månedlige flytning af hele Parlamentet til Frankrig. Millionerne fosser ud af EU-kassen og lige ned i lommerne på borgerne - særligt hotelejere og handlende - i denne lidt underlige by. Underlig fordi det er en gammel by med, hvad der dertil hører af gamle huse, domkirke, små gader osv. osv. Men samtidig kører de mest futuristiske sporvogne rundt og fragter alle jakkesættene til og fra hoteller og parlamentet. Det er lidt interessant at se. Og mere interessant er det at tænke på, hvad der ville blive af byen, hvis der ikke hver måned flyttede tusindvis af mennesker ind i 5 dage. Og alle de penge EU i stedet kunne bruge på måske at hjælpe 3. verdenslande. Nu betaler de f.eks. tolkene for at rejser dertil samt dagpenge og hotelophold. Det er så godt betalt, at man næsten kan tage sin kæreste og sit barn med for de samme penge. Når man så tænker på, at man kan forsørge et stakkels barn i Afrika i op mod et år for ca. 500 kr., så sættes tingene jo noget i relief.
Nå ja, jeg skal jo ikke beklage mig, så længe det gavner mig - dobbeltmoral er jo mindst dobbelt så godt som moral...