fredag, februar 08, 2008

Endnu en lille belgisk detalje...

Ja, så har man prøvet det med. At blive puffet/smidt ud fra sit franskhold, fordi men lige var på ferie på det forkerte tidspunkt. Nu har jeg gået til fransk siden oktober på et lille hold, hvor vi efterhånden havde fået opbygget en god og fornøjelig stemning, der medvirkede til at den naturlige generthed, der jo altid kendetegner nybegyndere, var forduftet, hvorved fremskridtet begyndte at vise sig hos alle. Men så da jeg ankom til undervisning i går var der pludselig ikke plads. Jeg skulle tilsyneladende have skrevet under på at jeg ville komme for længe siden. Var jo på ferie i sidste uge og arbejdede i tirsdags, så det var lidt svært at gøre noget ved. Det betød så, at jeg og en anden af de faste deltagere ganske enkelt måtte forlade klassen! Større mangel på fleksibilitet har jeg sjældent set. Resten af holdet sad og kiggede mystificerede - bortset fra de to tre nye, der var årsagen til, at vi ikke kunne være der.
Så jeg er godt muggen på Alliance Francais, der ikke ligefrem har en høj stjerne i min bog længere. Ikke at de egentlig nogensinde har haft det. Jeg blev jo placeret på en nybegynderhold til trods for at jeg kunne have begået mig på hold derover, men jeg tænkte blot, at det var fint at få alle grammatiske detaljer med fra starten. Mit franske er jo lidt baseret på, hvad jeg har samlet op i hverdagen det sidste års tid. Hm... nu vender jeg så mit surmuleri til en stædighed, der gør at jeg bare læser op selv. Basta!

tirsdag, februar 05, 2008

Hjemme igen

Så er vi hjemme igen efter en dejlig uge i de franske Alper med masser af sne - ikke helt så meget sol - og gode skiture. Frisk luft kan man nu ikke få nok af, når man nu er derude i botanikken. Jeg fik lige prøvet lidt af grænserne af med en enkelt sort piste og så nogle røde, der nu godt kunne have være lidt sorte i kanten. Kanter var der i hvert fald - og de kommer altid så hurtigt, så man må kaste sig rundt i et sving, så man netop ikke fortsætte udover de der kanter... Og så kan man stå og måbe, når en lille 7-8 årig fransk pode uden frygt og bæven kaster sig ud over samme kanter og fortsætter ufortrødent nedover noget, der aldrig burde være kaldt en piste. Hm, man skulle måske være begyndt for mange år siden.
Tiden flyver ellers. Hvis jeg ikke allerede har nævnt det tidligere, så er tidsskriftet nu endelig på gaden - flyv fluks hen og køb det (www.bonnen.eu). Der er ros fra mange kanter for indhold og design og ikke mindst for konceptet, der ikke har en mage i Norden. Så nu går den vilde jagt på egentlige købere og så selvfølgelig forfattere til de følgende numre. Det synes - som forventet - at være noget nemmere nu, hvor man kan henvise til et allerede eksisterende nummer af tidsskriftet. Man har ligesom noget at have salgstalen i...
Ellers går tiden med at lave den danske klub i Belgiens blad og passe bibliotekstjanser mv. For ikke at nævne at passe Ea med det brækkede ben. Gipsen skal forhåbentlig af i morgen. Det koster i øvrigt en bondegård (nå ja, vi får nok noget refunderet fra sygekassen, men når man lige skal lægge 2000 kr. ud for 25 minutters lægebesøg så får man jo koldsved).