onsdag, februar 07, 2007

Europcar er nogle idi.....

Fik jeg glædet mig over den lejede bils benzinøkonomi, så er jeg da hurtigt kommet ned på jorden igen mht. servicen mm omkring selve lejen af bilen. Nu er regningen så ankommet med lidt ekstra hist og her for bl.a. en manglende cigarettænder. Ja, den slags samler jeg som bekendt på???? Gu gør jeg da ej, men nu må så betale for sådan en til trods for at det var en splinterny bil, hvor jeg ganske vist bemærkede manglen, men regnede med at den var fjernet, da politiken normalt er, at det er ikke-rygerbiler. Og så havde vi endda betalt for at fylde tanken op til trods for at den blev leveret halvfuld da vi hentede den. Jeg er så håbløst naiv og bliver derfor så djævelsk sur og vred, når den slags sker. Mest vel egentlig på mig selv fordi jeg altid antager, at man får lidt længere snor, når man selv giver lidt. Men næ nej. Sådan nogle idioter og så taler de ikke engang ordentlig engelsk! Hvor håbløst er det i et internationalt firma, der hovedsaligt har udenlandske kunder, der vel at mærke sjældent er franskmænd?
Pyha, jeg skulle lige have luft. Og det hjælper på forunderlig vis at lukke lidt ud denne vej. Men nu må jeg hellere stoppe inden de sure opstød får overtaget.

mandag, februar 05, 2007

Skiferie og andre spændende ting

Så er vi tilbage fra skiferie. Lidt mere solbrune i hovederne og friske efter en god lang og afslappende tur. Det var lidt småt med sneen, men heldigvis havde vi i år valgt at skifte fra den ene side af bjerget til den anden, og det betød, at vi boede på den side, hvor der var mest sne. Meget heldigt, må man sige, da det så temmeligt sølle ud i Sct. Francois Longchamp.
Ea var med ude i sneen hver dag. Der blev indkøbt en bobslæde til lejligheden og den skabte en del glæde - også for de lidt ældre børn i selskabet (bl.a. far her). Nå, men det var alt i alt en rigtig god tur og med en lejet bil var både turen derned og hjem relativt overskuelig. Det var en lille Ford Fiesta med ekstra god benzinøkonomi (20 km/l), så ikke noget at brokke sig over der.
Da vi kom hjem, lå der den sædvanlig bunke af breve. F.eks. en brev fra kommunen om, at det er obligatorisk at blive vaccineret for polio hernede. Det er det så også derhjemme, men til trods for at vi har været til undersøgelse med Ea og vaccination, efter vi kom herned, så taler de forskellige instanser åbenbart ikke sammen, og dermed spilder de så deres tid og vores med sådanne breve. En anden sjov detalje var, at brevet var sendt i en lille brun kuvert med håndskrevet adresse uden på. Det tager vi som endnu et eksempel på, at det belgiske system er håbløst bagud i digitaliseringen og effektiviseringen af stort set alle procedurer. Det var jo på samme vis, da vi skulle have identitetskort. Her sad der en enkelt fyr og skrev alle detaljerne ind på papirkortene med en gammeldags skrivemaskine. Herefter skulle han så pr. håndkraft klipse vores billeder fast til kortene - og imens blev køen udenfor kontoret blot længere og længere. Det eneste gode man kan sige og den sag er, at han ikke led af stress.
Ikke flere sure opstød her fra i denne omgang. Jeg skal lidt videre i dagens travle program af opdateringer på diverse blogge og hjemmesider. Jo, jo det er et travlt driver-liv vi fører hernede.