fredag, november 24, 2006

Jo, vi får smagt de belgiske øl

Et helt oplagt spørgsmål, når man flytter til Belgien, er, om vi nu får smagt noget af den gode belgiske øl. Og det kan jo være svært at dokumentere, men nu har jeg så anskaffet passende bevis. Der skulle et besøg fra en dansk ølentusiast (stor tak til Jørgen) til, men så lykkedes det også til fulde. Billedet er fra den kendte beværtning La Mort Subite (den hurtige død), og nej, det har intet med øllets beskaffenhed at gøre.
Herfra er der ellers ikke større nyheder. Jeg ved nu, hvordan man på fransk forklarer, at man har set en slåskamp, har talt med det danske politi og er indkaldt som vidne i en retsag. Jo jo, der kommer meget godt ud af at gå på franskkursus. Men, som tidligere nævnt skal jeg så ikke møde i Middelfart i denne omgang.

torsdag, november 23, 2006

Retsager og den slags

Jeg blev lige pludselig indkaldt til retten i Middelfart her den anden dag. Umiddelbart mente jeg ikke, at jeg havde noget med Middelfart at gøre, men det viste sig at være en indkaldelse som vidne i en sag om vold. Det var helt tilbage i juli måned, tror jeg, hvor vi var i Båring på besøg. Mens jeg så stod og vuggede Ea i barnevognen hen på aftenen, så kom der en flok unge rødder løbene. Det var flasker, der blev knust og især én, der fik en ordentlig omgang prygl. Ikke det mest fornøjelige at se på, så jeg tillod mig at blande mig på forsigtig vis. Hm, nu ved jeg så ikke om jeg må sidde og fortælle alt dette, men sagen er nu endt med, at jeg foreløbig slipper for at skulle rejse til Danmark for at fortælle historien. Den politifuldmægtig, jeg talte med, mente, at dommeren ville få et føl på tværs, hvis hun skulle udbetale befordringspenge til mig for transport til og fra Bruxelles. Derfor ville de se, om ikke det kunne ordnes uden mig. Ellers skal jeg derned engang mellem jul og nytår, hvor de kun behøver betale for turen fra Århus eller Viborg.
Nå, det var vist de store nyheder her fra. Jeg skal til fransk idag, og jeg glæder mig. Kan dog godt mærke, at det er længe siden, jeg har siddet på skolebænken. Man bliver helt ør i hovedet af at koncentrere sig. Og så er der også lektier. Det er jo også uvant. Men det går fremad med Passé Composé og Imparfait osv osv.

mandag, november 20, 2006

Regnvejr suk suk!

Ikke den mest opløftende begyndelse på en ny uge. Det øser ned og Ea er syg, så det går bare ikke særligt godt. Hm, men jeg var til fransk i formiddags og her talte vi netop om vejret, så man kan jo også vende den rundt og få noget fornuftigt ud af de dårlige vejr.
Nu skal jeg jo ellers til at holde tungen lige i munden mht. disse weblogs. Vi satte os ned og lavede endnu en til hele familien. Det var ud fra en tanke om, at det alligevel ikke er lykkedes os at holde vores hjemmeside opdateret. Med denne kanal kan det jo ske temmelig hurtigt med en mail, så nu har vi aldeles begrundede forhåbninger om, at hjemmesiden eller det der ligner er opdateret med de allerseneste nyheder. Nåmmen, det betyder jo så også, at jeg denne blog og familiens kommer til at overlappe en lille smule, men nu er vores liv her i det belgiske jo også så spændende, at alle potentielle læsere kun kan have gavn af, at læse tingene to gange. Iøvrigt hedder den nye side: Line, Ea og AK Og læg så mærke til den smarte lille finte mht. adressen, der hedder lineak.blogspot, at line+ak helt automatisk inkluderer Ea i midten!!! Halløj er det ikke smart.