torsdag, november 16, 2006

Spiller George Clooney fodbold?

Et godt spørgsmål synes jeg selv. Han stod i hvert fald på mål for Grækenland i går aftes, da de spillede mod Frankrig. Det var en helt forrygende aften, hvad den slags angår. For første gang nogensinde har jeg adgang til alverdens tv-kanaler, så jeg kunne følge Frankrig-Grækenland på fransk tv, Italien-Tyrkiet på Rai1, Belgien-Polen på to kanaler (en fransktalende og en flamsktalende) og så lige Portugal-Khasakstan fra en hollandsk kanal - nå ja og så Holland-England fra BBC1. Pyha, man fik helt sved på panden af at skulle følge med i så mange kampe. Ikke at det var så interessante kampe, men det er jo en anden snak. Jeg ved ikke om belgierne går og hænger med snuden idag, men det gik i hvert fald ikke for godt for dem. Og de spiller mildt sagt ringe... Nå, den slags skal man måske holde for sig selv, når man nu bor i landet.
Nu skal jeg så til min anden lektion i fransk. Spændende. Det bliver jo sjovere og sjovere jo mere man kan - så går man og forsøger at formulere alverdens ting, som kan blive nødvendige. F.eks. at man har glemt Ea's lille hæfte til vuggestuen, men at man da nok skal huske det i eftermiddag. Jo jo, det er på et aldeles højt niveau. Nå ja, jeg havde jo nok heller ikke forventet, at jeg ville kunne læse de franske oplysningsfilosoffer på originalsproget inden året var omme.

onsdag, november 15, 2006

Økologi og helligdage

Nu har jeg jo tidligere brokket mig lidt over manglen på økologiske varer i de belgiske supermarkeder, men det bliver jeg nødt til at trække i mig igen. En vandretur rundt i lokalområdet afslørede et supermarked, vi ikke havde opdaget tidligere, og her kan vi finde alverdens gode ting og sager, der er mærket "økologisk" eller "biologisk", som det hedder her. Faktisk er jeg på nippet til at sige, at det forholder sig bedre end i DK, hvor man skal gå i særlige økologiske butikker for at finde alle typer varer. Her kan man finde det hele side om side med "almindelige" varer.
Nå, en anden detalje var lørdagens ukendte helligdag. Som historiker må jeg jo indrømme, at det var en smule pinligt ikke at vide det. Kl. 11, på den 11. dag i den 11. måned 1918 afsluttedes 1. Verdenskrig, og det har bl.a. belgierne markeret lige siden. De lagde jo så også jord til slagterierne, mens vi danskere var noget mere på sidelinien. Men så blev jeg da så klog på den sag.

mandag, november 13, 2006

Så begyndte kurset

Ja, så er jeg begyndt på franskkursus, og det er foreløbigt en stor succes. Ikke fordi jeg ligefrem taler fransk flydende, men det hænger dog sammen, og jeg kan gøre mig rimeligt forståelig. Behøver heller ikke bare stå og glo underligt på alle de damer, der altid begynder at tale til Ea og mig på gaden, når Ea har vinket til dem. Nu kan jeg rent faktisk svare dem på fornuftig vis. Også når de stiller tåbelige spørgsmål så som, om Ea nu er en dreng eller en pige. Jeg ved ikke, hvor mange belgiske drenge der går rundt i lyserøde gummistøvler og kjole...
Ellers ikke de store nyheder her fra det belgiske.